Интервю

18 Май, 2024

Цветелина Николова: Инвестицията във винен туризъм надмина очакванията ми

Най-добрата визитка на всяка държава е бизнесът, който работи здраво и без скрити условия. Тогава резултатите не закъсняват, а администрацията трябва само да сложи името си пред тях. И ето ти бранд!

11 Май, 2024

Ивайло Славов: Мъск изпусна златна възможност с OpenAI

В света на високите технологии последната дума още не е казана. Оказва се - ще я произнесе онзи, който уцели две неща – успешния пореден опит, с който се ражда супер продуктът и точния момент, в който пазарът е готов за него.

30 Април, 2024

Михаил Димитров: Искаме обновените смартфони да станат масови

В развитите страни употребяваните телефони изпреварват новите. В България обаче имаме нужда от ъпдейт на представите, за да повярваме, че старият телефон може да се превърне в нов. Обнадеждаващо е, че се появяват компании, които го правят с гаранция.

20 Април, 2024

Цветелина Николова: Добрият мениджър има една година да докаже, че е такъв

Има компании, които с времето стават все по-добри. Вероятно, защото в активите им „отлежават“ хиляди бутилки вино. И също като него са подвластни на едно просто правило – „зреят“ с постоянство към добрия вкус.

15 Април, 2024

Светослав Бенчев: Горивата в България няма да поскъпнат сериозно след нападението на Иран

Колебливият петролен пазар получи нов геополитически тласък от атаката на Иран . Очакванията за цените са те да вървят нагоре и по-нагоре, докато ударят 100 долара. Ще се случи ли наистина?

07 Април, 2024

Петко Трухчев: От 2028 г. бизнес и домакинства ще плащат повече за "неполезна" енергия

В близко бъдеще Брюксел готви нови разпоредби. Те трябва да ускорят и завършат транзита на зеления преход до крайната точка на декарбонизация. Цел, която все повече натежава на бизнес и потребители и се „лута“ между блянове и действителност.

10 Март, 2024

Мира Ганова: България е една от малкото страни, в които няма телемедицина

В здравния ни сектор тръгнаха важни процеси. Бавно, трудно и дезорганизирано, както можеше да се очаква. Но посоката вече е ясна – напредналите цифрови технологии в областта няма да подминат и България.

06 Март, 2024

Никола Янков: ОИСР обяви България за неблагонадеждна

Корупцията отдавна е станала нарицателна за страната ни. Но вече все по-малко ще бъде търпяна навън. Наскоро доклад на ОИСР „повиши” оценката си за нея до степен на значение „Опасност” за международната сигурност.

Още