Интервю

Възможен ли е Мъск в БЪлгария?

Или историята, която българските предприемачи пишат и ще продължават да пишат

10 Декември, 2023

Според нас - възможен е. Ние в BISS.BG вярваме, че българският предприемач е достатъчно силен, иновативен, адаптивен, вярваме, че е визионер с особено изразен инстикт за оцеляване. Вярваме, че българският Илон Мъск или това, което той представлява, е напът да се роди.

А ние - журналистите от BISS.BG, сме тук, за да ви го покажем. За да му помагаме, да разказваме за успехите му и да го подкрепяме по пътя му. Ние сме платформа от бизнеса за бизнеса. Ние знаем какво ви струва и сме тук, за да представим на обществото цената. Ние вярваме във вас - българските предприемачи. Ние вярваме, че всички вие сте Илон Мъск. И че именно вие градите фундаментите на нашето общество, на нашето богатство и на нашето бъдеще.

Добре дошли в BISS.BG.

Основите

BISS.BG е сайт от бизнеса за бизнеса. Името е абревиатура и ознaчава because I said so - намигване с намек, че ние в BISS.BG знаем, че не политиците определят бъдещето на страната, а предприемачите. BISS.BG ще бъде мястото, на което бъларският бизнес ще може да говори така, както работи - свободно, със самочувствие и с резултати.

ИДЕЯТА

Като икономически журналист от години отразявам проблемите пред българския предприемач. Те са известни на всички - дефицитът на кадри, нестабилна политическа обстановка, липса на предвидимост в законодателството, натиск от страна на правителството, корупция, популизъм. Но един повтарящ се мотив в тези разговори правеше впечатление - липсата на професионално отразяване в медиите на родния бизнес ландшафт. Липсата на място, на което лидерите на икономическия растеж в страната да могат да кажат всичко, което поискат, да получат адекватна обратна връзка и място, на което да видят развитието, проблемите и успехите на техните колеги. Така Нова телевизия и НетИнфо решиха да инвестират в продукт, който да осигури всичко това. BISS.BG е това място.

 КОНЦЕПЦИЯТА

BISS.BG не залага на информацията, която имат всички други. Ние сме наясно, че българският бизнес знае какво ще има в новия бюджет, например, преди да го знаят медиите. Ние не искаме да разказваме какво политиците искат да кажат на бизнеса, а какво бизнесът иска да каже на политиците, както и какво бизнесът иска да каже на другите предприемачи.

Залагаме на много видеосъдържание, на много интервюта и много съвети към младите. Залагаме на качествените говорители и на тези, които имат какво да кажат. В BISS.BG място ще намират изпълнителни директори, собственици и високопоставени мениджъри, които фактически ръководят икономиката на страната.

Накратко - BISS.BG е новата бизнес медия на България. Медията на предприемачите. Защото вярваме във вас.

Йордан Бързаков,
главен редактор